Twee doden en vijf gewonden bij zwaardaanvallen in Quebec, 'geen aanwijzingen terrorisme'

buitenland
0
1 nov '20
In Quebec in Canada zijn met Halloween twee mensen doodgestoken en vijf gewond geraakt.

Een verdachte is opgepakt na een klopjacht van tweeënhalf uur. Het is een man van midden 20 die gekleed was als een kruisvaarder. De man droeg middeleeuwse kledij en had een zwaard bij zich. Hij viel op vier plaatsen in het centrum van de stad mensen aan.

De vijf gewonden zijn met verschillende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ze zouden niet in levensgevaar zijn. Wie de slachtoffers zijn, is niet bekendgemaakt vanwege hun privacy.

Geen terrorisme
Ook de verdachte is nagekeken in het ziekenhuis. De politie zegt geen aanwijzingen te hebben voor andere dan "persoonlijke motieven". Er zijn geen banden ontdekt met terroristische groeperingen, blijkt uit een eerste onderzoek.

Eerder op de avond had de politie al laten weten op zoek te zijn naar een man in middeleeuwse kledij met een steekwapen bij zich, die meerdere slachtoffers had gemaakt op verschillende plaatsen in het centrum van de stad.

Premier François Legaut van Quebec betuigt op Twitter zijn medeleven met de nabestaanden van de slachtoffers. "Canada wordt wakker na een horrornacht", zegt hij. "Ik heb hier geen woorden voor."

© MAROKKO.NL 2020
canada
quebec
zwaardaanval
middeleeuws
kruisvaarder
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi