Canadese premier Trudeau: Vrijheid van meningsuiting niet zonder grenzen

buitenland
0
2 nov '20
De Canadese premier Justin Trudeau hield vrijdag een betoog voor de vrijheid van meningsuiting, maar stelde tegelijkertijd dat deze "niet zonder grenzen" is.

Dat meldt het Franse persagentschap AFP. Tijdens een persconferentie kreeg Trudeau een vraag over het recht om karikaturen van de profeet Mohammed (saws) te maken. Daarop antwoordde de premier de vrijheid van meningsuiting altijd te zullen verdedigen, maar dat die vrijheid ook grenzen kent.

"We zijn het aan onszelf verplicht om met respect voor elkaar te handelen en diegenen met wie we een planeet en maatschappij delen niet arbitrair of onnodig te kwetsen.", aldus het Canadese staatshoofd.

In tegenstelling tot de Franse president Emmanuel Macron pleit Trudeau voor een “voorzichtig” gebruik van de vrijheid van meningsuiting. "We moeten ons bewust zijn van de impact van onze woorden en daden op anderen, vooral bij gemeenschappen en bevolkingsgroepen die nog steeds discriminatie ervaren", aldus Trudeau.

Aanslagen
Trudeau veroordeelde de "vreselijke" aanslagen in Frankrijk. Het Canadese parlement hield donderdag een moment van stilte voor de slachtoffers van de aanslag in de basiliek van Nice. Daarbij kwamen drie mensen om het leven.

De Franse leider heeft zich na de recente moord op leraar Samuel Paty fel uitgesproken tegen de islam. Ook verdedigde hij het publiceren van de omstreden en uiterst kwetsbare spotprenten van de profeet Mohammed (saws).

© MAROKKO.NL 2020
canada
justin trudeau
vrijheid van meningsuiting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi