President Emiraten krijgt Chinees coronavaccin toegediend

buitenland
4
4 nov '20
Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum is daarmee de hoogste ambtenaar die het vaccin tegen het coronavirus ontvangt.

"Trots op onze teams" die hard hebben gewerkt om het vaccin beschikbaar te maken in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), aldus de president.

De VAE werken aan hun vaccinatieprogramma tegen COVID-19 met behulp van het vaccin van de Chinese National Pharmaceutical Group, ook wel bekend als Sinopharm.

De Emiraten verkeren in de derde fase van de klinische proef met het Sinopharm-vaccin en begonnen medio september COVID-19-vaccinaties aan te bieden aan medische eerstelijnsmedewerkers en hoge ambtenaren. Zo'n 30.000 vrijwilligers werkten mee met de klinische proeven in de Emiraten.

Marokko
Het Chinese bedrijf lanceerde in augustus ook de derde fase van klinische proeven in Marokko, als onderdeel van twee overeenkomsten die op 20 augustus werden ondertekend.

Als reactie op de Marokkaans-Chinese samenwerking zei de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita dat de twee landen werken aan een "baanbrekende en visionaire relatie" door de weg vrij te maken voor de aanwezigheid van Sinopharm in Marokko.

Het Marokkaanse zorgministerie is begin vorige maand begonnen met de voorbereidingen voor de landelijke vaccinatiecampagne. De autoriteiten willen zo snel mogelijk beginnen met de grootschalige vaccinatie en streven er naar om binnen vier maanden 19 miljoen burgers te vaccineren.

De autoriteiten prioriteren bij de vaccinatie mensen met essentiële beroepen zoals gezondheidswerkers, veiligheidsdiensten, chronisch zieken en 65-plussers. Hoewel de vaccinactie op vrijwillige basis zal geschieden zal het ministerie bewustmakingscampagnes voeren om de noodzaak van de vaccinatie te benadrukken.

Eind oktober verzekerde zorgminister Khalid Ait Taleb in het Huis van Afgevaardigden dat het vaccin vóór 2021 beschikbaar zal zijn.

Een batch van 10 miljoen doses van het Chinese vaccin tegen COVID-19 zal in december aan Marokko worden geleverd. De regering heeft verschillende overeenkomsten getekend om er voor te zorgen dat voldoende eenheden van het vaccin voorradig zullen zijn.

© MAROKKO.NL 2020
emiraten
vae
vaccin
sinopharm
coronavirus
sheikh mohammed bin rashid al maktoum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi