Zwaarste lockdown voor vier Italiaanse regio’s

buitenland
1
4 nov '20
In vier regio’s in Italië worden vanaf vrijdag de zwaarste lockdownmaatregelen van kracht, waaronder Lombardije met het financiële centrum Milaan.

Ook de aangrenzende regio Piemonte met als hoofdstad Turijn komt onder dat regime. Mensen mogen alleen naar buiten voor werk of boodschappen. Cafés, restaurants en de meeste winkels moeten sluiten. Fabrieken blijven open.

De kleine Alpenregio Valle d’Aoste en de zuidelijke regio Calabrië vallen ook onder deze ‘rode zone’. In de overige zestien regio’s zijn de ‘gewone’, ook al stevige maatregelen van kracht.

Premier Conte
Premier Conte ondertekende eerder op de dag een decreet waardoor vanaf vrijdagavond in het hele land weer een avondklok wordt ingevoerd om de heropleving van het coronavirus te stoppen. Van 22.00 tot 05.00 uur mag niemand naar buiten zonder geldige reden.

Sportzalen, bioscopen en theaters in Italië zijn al dicht. Cafés en restaurants moeten om 18.00 uur sluiten en het ontvangen van gasten thuis is beperkt tot zes mensen. Er geldt ook al een mondkapjesplicht.

© ANP 2020
italië
lombardije
calabrië
piëmont
turijn
milaan
coronamaatregelen
lockdown
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?