Marokko meldt 5641 besmettingen en 77 doden coronavirus

marokko
0
5 nov '20
Het Marokkaanse Ministerie van Volksgezondheid meldde vandaag 77 nieuwe coronadoden.

Tot dusver zijn 4.059 mensen in het land overleden aan de gevolgen van het longvirus COVID-19.

Het zorgministerie meldde vandaag 5.641 nieuwe besmettingen met het coronavirus. Het totaal aantal besmettingen in Marokko is opgelopen tot 240.951 gevallen. 

In de laatste 24 uur zijn 3.329 personen hersteld van het coronavirus. Het aantal herstellingen is opgelopen tot 197.215. Het herstelpercentage in Marokko is 81,8%.

De Marokkaanse regering heeft vandaag de sanitaire noodtoestand met een maand verlengd. De afgelopen weken werden record-brekende cijfers gemeld met betrekking tot het dagelijks aantal doden en nieuwe besmettingen door het coronavirus.

Regeringsleider Saad Eddine El Othmani zei dinsdag in zijn toespraak voor het Huis van Afgevaardigden de landelijke lockdown achter de hand te houden als de epidemiologische situatie in het land niet snel verbetert.
"Niemand van ons wenst terug te keren naar de quarantaine vanwege de psychologische, sociale en economische effecten ervan, maar de optie blijft op tafel als de situatie uit de hand loopt."

El Othmani ontkende eerdere geruchten over een aanstaande lockdown en zei dat de regering de draconische maatregel publiekelijk en tijdig zou aankondigen, via officiële kanalen en openbare nieuwsuitzendingen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
doden
coronavirus
besmettingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?