Twee nieuwe aanhoudingen in onderzoek bedreigingen Emmauscollege

algemeen
0
7 nov '20
In het onderzoek naar bedreigingen van het Emmauscollege in Rotterdam en een docent van de school heeft de politie zaterdag nog twee verdachten aangehouden.

Het gaat om een 17-jarige jongen uit Amsterdam en een 18-jarige man uit Den Haag. Zij worden verdacht van bedreiging en opruiing. Een 18-jarige vrouw, die vrijdag werd aangehouden, is op vrije voeten gesteld. Ze blijft nog wel verdachte.

De politie en het Openbaar Ministerie verdenken haar van opruiing. Eerder werd bekend dat zij een bericht op sociale media zou hebben geplaatst. Zij zou daarmee anderen hebben aangezet "tot het plegen van strafbare feiten richting de school en docent". Het onderzoek gaat verder.

De leraar van de school in de Rotterdamse wijk Oosterflank is deze week vanwege de bedreigingen ondergedoken. De bedreigingen werden geuit vanwege een spotprent die hij in de klas had hangen.

Op de spotprent, gemaakt door cartoonist Joep Bertrams, staat een onthoofde man afgebeeld in een Charlie Hebdo-shirt die zijn tong uitsteekt naar de extremist die hem zojuist heeft onthoofd. Bertrams maakte de spotprent na de aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs.

Een aantal leerlingen van de school zag er de profeet Mohammed (saws) in. Ze eisten dat de tekening zou worden verwijderd, omdat het 'godslastering' zou zijn. Een foto van de tekening in het schoollokaal verscheen op internet, waarna bedreigingen aan het adres van de leraar snel volgden.

© ANP 2020
joep bertrams
emmauscollege
politie
openbaar ministerie
spotprent
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi