Buitenlandse leiders feliciteren Biden

buitenland
90
7 nov '20
De aankomende Amerikaanse president Joe Biden heeft de eerste felicitaties van buitenlandse leiders al binnen.

"Gefeliciteerd Joe Biden en Kamala Harris. Onze twee landen zijn hechte vrienden, partners en bondgenoten. We delen een relatie die uniek is op het wereldtoneel", zegt de Canadese premier Justin Trudeau.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas liet via Twitter weten dat zijn regering uitkijkt naar de samenwerking met de toekomstige Amerikaanse regering. De Ierse premier Micheál Martin zei dat Biden altijd "een echte vriend" van Ierland is geweest. "Ik kijk ernaar uit om de komende jaren met hem samen te werken."

De Britse premier Boris Johnson feliciteert Biden ook met de overwinning en zegt ernaar uit te kijken om nauw met hem samen te werken aan hun gedeelde prioriteiten. President Emmanuel Macron van Frankrijk roept in een tweet de aankomend president op "samen" op te treden om "de uitdagingen van vandaag aan te gaan".

Pedro Sánchez, de Spaanse premier, wenst de Democraat "veel succes en het allerbeste. We kijken ernaar uit om met je samen te werken om de uitdagingen die voor ons liggen aan te pakken." De Duitse bondskanselier Angela Merkel "kijkt uit naar de toekomstige samenwerking met president Biden. Onze trans-Atlantische vriendschap is onvervangbaar als we de grote uitdagingen van onze tijd willen overwinnen."

Ook de burgemeester van Parijs liet van zich horen. "Welkom terug Amerika", schreef Anne Hidalgo op Twitter. Ze merkte op dat "we op het punt staan de vijfde verjaardag te vieren van het Klimaatverdrag van Parijs". Trump trok zijn land terug uit dat verdrag, maar Biden heeft duidelijk gemaakt direct weer te willen toetreden. Volgens Hidalgo is het vanwege de "klimaatcrisis" meer dan ooit nodig om samen te werken.

© MAROKKO.NL 2020
verenigde staten
presidentsverkiezing
joe biden
kamala harris
donald trump
witte huis
cnn
msm
media
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?