Honderden Afrikaanse migranten bereiken Canarische Eilanden

buitenland
0
8 nov '20
Meer dan 1600 Afrikaanse migranten zijn dit weekeinde op de Canarische Eilanden aangekomen.

Volgens de hulpdiensten gaat het om een aantal dat al ruim tien jaar niet is gezien op de Spaanse eilandengroep. Alleen al zaterdag kwamen ruim duizend migranten aan op de eilanden Gran Canaria, Tenerife en El Hierro.

Ze zaten op ongeveer twintig nauwelijks zeewaardige bootjes, zei een woordvoerster van de Canarische hulpdiensten. Op El Hierro was een migrant levenloos aangetroffen, voegde ze eraan toe. Zondag aan het begin van de dag kwamen meer boten aan met ongeveer zeshonderd opvarenden.

Route De eilandengroep ligt ongeveer 100 kilometer voor de kust van Marokko. De route van Afrika naar de Canarische Eilanden wint sinds enkele jaren weer aan populariteit. Een eerdere piek was het jaar 2006, toen ruim 30.000 migranten de Spaanse eilandengroep bereikten.

Sinds januari van dit jaar hebben meer dan 11.000 illegale migranten hun weg naar de Canarische Eilanden gevonden, zo blijkt uit gegevens van het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, meer dan zeven keer zoveel als in dezelfde periode in 2019.

Vrijdag riep EU-commissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson op tot het vaker repatriëren van migranten die niet in aanmerking komen voor de vluchtelingenstatus.

© ANP 2020
spanje
afrika
ferro
archipel
canarische eilanden
immigratie
gran canaria
tenerife
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi