Minitop EU over 'jihadistische' terreurdreiging

buitenland
5
9 nov 17:01
De leiders van Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland beraden zich dinsdag samen met de voorzitter van de Europese Raad en die van de Europese Commissie over de recente jihadistische terreurdreiging in de EU.

Ze zoeken naar een gezamenlijk Europees antwoord op de nieuwe golf aanslagen de afgelopen weken. De Franse president Emmanuel Macron wil betere beveiliging van de Europese grenzen.

Macron ontvangt dinsdag eerst de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz in Parijs. Na hun onderhoud op het Elysée houden ze vanaf 15.00 uur een minitop per video waar ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel aan meedoet, naast EU-president Charles Michel en commissievoorzitter Ursula von der Leyen, heeft het Elysée bekendgemaakt.

Begin deze maand doodde een schutter in het historische stadscentrum van Wenen bij een aanslag vier mensen. In oktober had Frankrijk te maken met twee extreme geweldsincidenten. In Nice vielen drie doden toen een Tunesiër mensen aanviel in een kerk.

De onthoofding van docent Samuel Paty in een voorstad van Parijs zorgde eerder in oktober voor geschokte reacties. De leraar had spotprenten van de profeet Mohammed (saws) laten zien tijdens een les.

© ANP 2020
minitop
europese unie
brussel
frankrijk
duitsland
angela merkel
emmanuel macron
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi