Marokko wacht nog met felicitatie voor Amerikaanse president Biden

marokko
0
9 nov '20
Marokko feliciteert de winnaar van de Amerikaanse verkiezingen pas als de resultaten officieel en definitief zijn.

Door juridisch getouwtrek tussen de democraten en president Donald Trump maakt Mohammed VI geen haast met het feliciteren van Joe Biden met zijn overwinning van de presidentsverkiezingen, dat melden regeringsbronnen aan nieuwsdienst Alyaoum24.

Ook Turkije "wacht nog even" zei een woordvoerder van de AK-partij van president Erdogan twee dagen nadat Joe Biden door de Amerikaanse pers werd uitgeroepen tot opvolger van Donald Trump.

Ankara heeft in het weekend wel gezegd samen te blijven werken met de volgende regering in Washington. Turkije heeft een serie meningsverschillen met NAVO-bondgenoot VS, onder meer over de aanschaf van een Russisch raketafweersysteem en operaties in Syrië.

Rusland en China wachten ook nog met het feliciteren van de winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen tot de uitslag officieel is, evenals Mexico.

Arabische Golfstaten waaronder de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Qatar, Bahrein, Oman, Koeweit, Saoedi-Arabië, Egypte, Jordanië, Libanon en Irak hebben allen felicitaties gestuurd aan Biden.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
turkije
felicitaties
presidentsverkiezingen
mohammed vi
recep tayyip erdoğan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi