Marokkaanse export gedaald met ruim 12%

marokko
0
6 nov 19:42
De export van Marokko bedroeg tegen eind september 187,1 miljard DH (€17,3 miljard). Een daling van 11,8%

Dat meldt het Marokkaanse Exchange Office. De daling is het gevolg van een afname in het verkoopvolume in de meeste sectoren, met name auto's (-16,1%), textiel- en leersector (-22,3%) en luchtvaart (-24,7%).

Ook fosfaten (-2%) en andere minerale extracten (-22,4%) waren getuige van een afgenomen uitvoer. Alsook de landbouw- en voedingsindustrie (-1,1%), elektronica en elektriciteit (-3,2%).

Ook de Marokkaanse invoer daalde, met 16,2% tot 307,5 ​​miljard DH (€28 miljard). De gedaalde invoer was vooral zichtbaar onder energieproducten, consumentenproducten, verwerkingsproducten en halffabricaten. De voedselaankopen stegen daarentegen met 7,82 miljard DH (€720 miljoen).

Volgens het Exchange Office daalde het handelstekort eind september met 22,2% tot 120,4 miljard DH  (€11 miljard).

De grimmige cijfers laten de negatieve invloed zien van de corona-pandemie op de economische vooruitzichten van het land. Om de uitdagingen het hoofd te bieden heeft de regering een herstelplan opgesteld om de economie nieuw leven in te blazen.

In de koninklijke toespraak in juli kondigde koning Mohammed VI een herstelplan aan om enkele van de zwaarst getroffen sectoren van het land te reanimeren. De monach zei dat Marokko miljarden gaat investeren om de nationale economie te redden.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
export
coronacrisis
uitvoer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi