Marokkaanse export gedaald met ruim 12%

marokko
0
6 nov '20
De export van Marokko bedroeg tegen eind september 187,1 miljard DH (€17,3 miljard). Een daling van 11,8%

Dat meldt het Marokkaanse Exchange Office. De daling is het gevolg van een afname in het verkoopvolume in de meeste sectoren, met name auto's (-16,1%), textiel- en leersector (-22,3%) en luchtvaart (-24,7%).

Ook fosfaten (-2%) en andere minerale extracten (-22,4%) waren getuige van een afgenomen uitvoer. Alsook de landbouw- en voedingsindustrie (-1,1%), elektronica en elektriciteit (-3,2%).

Ook de Marokkaanse invoer daalde, met 16,2% tot 307,5 ​​miljard DH (€28 miljard). De gedaalde invoer was vooral zichtbaar onder energieproducten, consumentenproducten, verwerkingsproducten en halffabricaten. De voedselaankopen stegen daarentegen met 7,82 miljard DH (€720 miljoen).

Volgens het Exchange Office daalde het handelstekort eind september met 22,2% tot 120,4 miljard DH  (€11 miljard).

De grimmige cijfers laten de negatieve invloed zien van de corona-pandemie op de economische vooruitzichten van het land. Om de uitdagingen het hoofd te bieden heeft de regering een herstelplan opgesteld om de economie nieuw leven in te blazen.

In de koninklijke toespraak in juli kondigde koning Mohammed VI een herstelplan aan om enkele van de zwaarst getroffen sectoren van het land te reanimeren. De monach zei dat Marokko miljarden gaat investeren om de nationale economie te redden.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
export
coronacrisis
uitvoer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?