Koning Mohammed VI beveelt start vaccinatiecampagne coronavirus

marokko
13
10 nov '20
Koning Mohammed VI heeft instructies gegeven voor de voorbereiding van de grootschalige operatie die over enkele weken van start moet gaan

Dat deed de vorst maandag in het koninklijk paleis tijdens een werksessie gewijd aan de vaccinatiestrategie tegen het longvirus COVID-19, meldt het koninklijk huis in een persbericht.

De sessie vond plaats in aanwezigheid van onder meer regeringsleider Saad Eddine El Othmani, binnenlandminister Abdelouafi Laftit, buitenlandminister Nasser Bourita, zorgminister Khalid Ait Talib, evenals eindverantwoordelijken van het leger, de gendarmerie en veiligheids-, en inlichtingendiensten DGSN en DGST.

Het persbericht benadrukt dat de vaccinatiecampagne het "enige echte antwoord" is om de huidige gezondheidscrisis te overwinnen.

De nationale vaccinatiecampagne is de grootste ooit en heeft als doel binnen vier maanden 19 miljoen burgers te vaccineren. Mohammed VI benadrukte dat bij de verspreiding van het vaccin en de prioritering van burgers vooral "sociale en solidaire overwegingen" een rol moeten spelen.

De autoriteiten prioriteren bij de vaccinatie mensen met essentiële beroepen zoals gezondheidswerkers, veiligheidsdiensten, chronisch zieken en 65-plussers.

Volgens het persbericht zal Marokko als één van de eerste landen beschikken over het coronavaccin. De snelle levering is het gevolg van de Marokkaanse deelname aan de klinische proeven en het recente telefonische onderhoud tussen Mohammed VI en de Chinese president Xi Jinping eind oktober.

De monarch heeft de bevoegde autoriteiten richtlijnen gegeven om de voorbereiding en het vlotte verloop van de grootschalige gezondheidsoperatie te verzekeren. Voor het logistieke proces van de vaccinatiecampagne zullen de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) en de politie een faciliterende rol spelen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
mohammed vi
vaccinatiecampagne
coronavirus
vaccin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi