Joe Biden: schande dat Trump verlies niet toegeeft

buitenland
10
10 nov '20
De Democraat Joe Biden vindt het een "schande" dat Donald Trump zijn verlies bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen weigert toe te geven.

Hij zei dat dinsdag in een toespraak in zijn woonplaats Wilmington. Biden werd afgelopen weekeinde uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingen. Trump zegt dat er is gefraudeerd maar gaf daar tot nu toe geen bewijzen van. Zijn team bereidt rechtszaken tegen de uitslag voor.

Biden verklaarde dat niets de overgang naar een nieuwe regering in de VS zal tegenhouden gezien zijn overwinning bij de verkiezingen. "Amerika is terug", aldus de Democraat. Biden verklaarde uit te kijken naar een gesprek met Trump.

Niet meewerken "Ik denk gewoon dat het een schande is, om eerlijk te zijn", antwoordde Biden op de vraag wat hij ervan vindt dat Trump zijn nederlaag weigert toe te geven. "Hoe zal ik dit tactvol zeggen: ik denk niet dat dit de nalatenschap van de president helpt".

Dat Trump en ook andere Republikeinen niet willen meewerken aan de overgang naar een nieuwe regering onder Biden, is volgens de Democraat niet echt een probleem.

"Het feit dat ze niet willen toegeven dat wij hebben gewonnen, heeft niet veel consequenties voor onze planning". Biden wacht onder andere nog op het vrijkomen van overheidsgelden waarmee hij de overgang naar een nieuwe regering kan financieren.

© ANP 2020
verenigde staten
donald trump
joe biden
presidentsverkiezingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi