Zaanse moskee krijgt baksteen door ruit

algemeen
8
11 nov '20
Bij de Osmanlı-moskee aan het Steve Bikoplein in Zaandam is in de nacht van maandag op dinsdag een baksteen door de ruit gegooid.

Moskee-vrijwilliger Oguz Han zegt tegen NH Nieuws dat hij geen idee heeft wat het motief erachter is. "Dit hebben we nog nooit meegemaakt." Gisterochtend rond 9.45 uur ontdekte Han dat er een baksteen door de ruit was gegooid.

"Ik kwam er om wat te repareren, toen zag ik allemaal glas liggen." Opmerkelijk is dat vlak naast de ruit die is ingegooid een bewakingscamera hangt. Men is nog bezig met het achterhalen van de beelden.

De avond voor de ontdekking werd een persoon aangesproken door een lid van de moskee. Toen hij vroeg of hij de persoon kon helpen, sloeg die op de vlucht. Op het moment dat de baksteen door de ruit werd gegooid, was er niemand meer aanwezig.

Dat had zomaar wel het geval kunnen zijn. "Het is wel een vreemd gevoel", zegt de vrijwilliger. "Soms wordt er 's avonds nog lesgegeven in het gebouw."

De moskee heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie heeft volgens Han toegezegd extra te patrouilleren door de wijk.

© MAROKKO.NL 2020
moskee
zaandam
vandalisme
islamofobie
moslimhaat
baksteen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?