Coronavirus Marokko: Reproductiegetal opgelopen tot 1,22

marokko
0
11 nov '20
Dat betekent dat iemand die het coronavirus draagt gemiddeld 1,22 andere personen aansteekt

Het zogenoemde reproductiegetal, de R, bedraagt landelijk momenteel 1,22. Dat zei de coördinator van het Centrum voor Noodgevallen van het Ministerie van Volksgezondheid Mouad Lamrabet dinsdag tijdens de presentatie van het tweewekelijkse rapport over de epidemiologische situatie in het land.

De toename van het reproductiegetal wordt volgens Lamrabet toegeschreven aan de aanzienlijke toename van het aantal besmettingsgevallen op nationaal niveau. Het aantal geïnfecteerden in Marokko bedraagt tot dusver 745,2 per 100.000 inwoners.

Wat betreft het aantal besmettingen staat Marokko wereldwijd op de 32e plaats en 2de in Afrika. Wat het aantal sterfgevallen betreft staat het land wereldwijd 36ste en 3de in Afrika.

Lamrabet herhaalde dat het vaccin tegen het coronavirus "enige echte antwoord" is om de huidige gezondheidscrisis te overwinnen en herinnerde aan de landelijke vaccinatiecampagne die de komende weken van start zal gaan.

Koning Mohammed VI heeft maandag instructies gegeven voor de voorbereiding van de grootschalige gezondheidsoperatie die als doel heeft om binnen vier maanden 19 miljoen burgers te vaccineren.

Mohammed VI benadrukte dat bij de verspreiding van het vaccin en de prioritering van burgers vooral "sociale en solidaire overwegingen" een rol moeten spelen.

De autoriteiten prioriteren bij de vaccinatie mensen met essentiële beroepen zoals gezondheidswerkers, veiligheidsdiensten, chronisch zieken en 65-plussers.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
besmettingsgraad
reproductiegetal
coronavirus
mouad lamrabet
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?