Kwart sterfgevallen in Frankrijk momenteel te wijten aan corona

buitenland
0
12 nov '20
Een op de vier sterfgevallen in Frankrijk is momenteel te wijten aan het nieuwe coronavirus, zei premier Jean Castex donderdag.

Castex vertelde op een persconferentie dat er momenteel in het land elke 30 seconden een persoon in het ziekenhuis wordt opgenomen. "De druk op ons ziekenhuissysteem is sterk toegenomen", zei hij.

Het aantal mensen dat in Frankrijk door het coronavirus nu in het ziekenhuis ligt, is hoger dan op het hoogtepunt van de eerste golf eerder dit jaar. Er zal voor zeker de komende twee weken dan ook geen versoepeling komen van de lockdown in Frankrijk, benadrukte de premier.

Maatregelen
Hoewel het reproductiegetal (dat aangeeft hoe snel het virus zich verspreidt) nu onder de 1 ligt, is het te vroeg om versoepelende maatregelen te overwegen, aldus Castex.

De premier zei dat als de vertraging van het aantal nieuwe gevallen aanhoudt, Frankrijk de piek van de tweede golf begin volgende week zou passeren. Omgekeerd zou de Franse regering niet aarzelen strengere maatregelen op te leggen als de uitbraak van het coronavirus de komende dagen verergert, zei Castex.

Meer dan 42.000 doden
Alleen als de omstandigheden dit toelaten zouden de autoriteiten de beperkingen voor de kerstdagen kunnen versoepelen, voegde hij eraan toe.

Het virus heeft in Frankrijk meer dan 42.000 mensen gedood. Gezondheidsautoriteiten hebben woensdag 35.879 nieuwe besmettingen gemeld, waarmee het totaal op 1,86 miljoen komt. Daarmee is Frankrijk een van de zwaarst getroffen landen in Europa.

© ANP 2020
frankrijk
europa
besmettingen
doden
coronavirus
sterftecijfer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi