Verdachten mishandeling maakten seksafspraak met Arnhemmer

algemeen
0
12 nov '20
De zeven verdachten van de fatale mishandeling in het Arnhemse Spijkerkwartier hadden hun 73-jarige slachtoffer uit Arnhem via internet verleid tot een seksafspraak.

Op die manier zouden ze de confrontatie met hun slachtoffer willen aangaan. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) na berichtgeving door de Gelderlander.

Volgens de Gelderlander was de mishandeling waardoor de Arnhemmer om het leven kwam het gevolg van een uit de hand gelopen 'pedojacht'. De Arnhemmer zou hebben gereageerd op een oproep in een chatroom voor homoseksuelen om seksueel contact te hebben met een 15-jarige jongen.

Het OM kon niet bevestigen dat de man een pedoseksueel was omdat niet is gebleken dat de man vaker afspraken maakte met minderjarigen.

Zeven verdachten
Het slachtoffer werd woensdagavond 28 oktober belaagd in de Spijkerstraat in Arnhem. Hij overleed enkele uren daarna aan zijn verwondingen.

In de zaak zijn zeven verdachten. Daarbij gaat het om zes minderjarigen en een verdachte van 18 jaar. Vier van hen zaten tot donderdag nog vast, maar de rechtbank besliste aan het eind van de dag dat twee van hen onder strenge voorwaarden naar huis mogen. De twee andere jongens blijven vastzitten.

Bij de behandeling vond het Openbaar Ministerie dat er een verdenking is voor een lichtere variant van de eerdere beschuldiging van doodslag. De rechtbank is het daarmee eens. In alle vier de zaken is de verdenking ernstig en een kans op herhaling aanwezig, zo meldt het OM.

Voor de twee die naar huis mogen ligt er een stevig plan om er voor te zorgen dat de jongens niet opnieuw de fout in gaan, zo stelt het OM. Voor de andere twee verdachten ligt zo’n plan er nog niet.

© ANP 2020
seksafspraak
pedofiel
arnhem
spijkerkwartier
openbaar ministerie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?