'Twijfel bij kwart ouderen over vaccinatie tegen coronavirus'

algemeen
0
13 nov '20
Hoewel een meerderheid van de ouderen (65,5 procent) zich direct wil laten vaccineren zodra een vaccin tegen het coronavirus beschikbaar is, bestaat er ook veel twijfel.

Ruim een kwart (27,2 procent) van de ouderen geeft aan zich niet direct te laten vaccineren, 7,3 procent weet het nog niet. Dit is de uitkomst van een onderzoek onder 521 leden van het ouderenpanel van het Nationaal Ouderenfonds.

Volgens het onderzoek zijn mannen eerder geneigd een vaccin te nemen dan vrouwen (respectievelijk 70,4 procent tegen 62,1 procent). Mensen op oudere leeftijd laten zich ook liever vaccineren.

Dit loopt op van 44,9 procent onder mensen jonger dan 65 jaar tot 75 procent onder 85+'ers. 72,3 procent van de mensen die zich als risicogroep zien, wil zich laten vaccineren. Dat betekent ook dat ruim een kwart hier nog twijfels over heeft.

Er zullen straks niet meteen genoeg vaccins zijn om te verdelen onder alle Nederlanders. Het Nationaal Ouderenfonds vindt het belangrijk dat er goed wordt nagedacht welke mensen en bevolkingsgroepen als eerste toegang krijgen tot het vaccin.

"Ouderen lopen grotere gezondheidsrisico’s, we hopen dat een groot deel van de eerste vaccins aan hen beschikbaar wordt gesteld", zegt Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds.

© ANP 2020
coronavirus
ouderen
vaccin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi