Slechts kwart Marokkanen vertrouwt regering

marokko
8
13 nov '20
Slecht 23% van de Marokkanen heeft vertrouwen in Marokkaanse overheidsinstellingen, de regering en de politieke partijen in het land.

Dat blijkt uit een recent onderzoek van het Marokkaanse Instituut voor Beleidsanalyse (MIPA). Volgens het rapport hebben ouderen (40-49 jaar) iets meer vertrouwen in de overheid dan hun jongere landgenoten.

Het vertrouwen in politieke partijen bedroeg slechts 22% en ruim 81% van de jonge respondenten gaf aan geen vertrouwen te hebben in politieke partijen.

Naast de regering van Saad Eddine El Othmani toonde het onderzoek ook aan dat het parlement het vertrouwen geniet van slechts 32,7% van de Marokkanen, gevolgd door de politie (78,1%) en het leger (83,3%).

Op basis van de studie schreef MIPA het gebrek aan vertrouwen in de Marokkaanse regering toe aan het "gebrek aan maatregelen" om de meest urgente problemen van het land op te lossen.

In heel Marokko toonden bewoners van plattelandsgebieden minder vertrouwen in de Marokkaanse regering (22%) vergeleken met stedelijke gebieden (32%).

Volgens de studie heeft het verschil tussen de twee gebieden betrekking op getroffen overheidsmaatregelen op het Marokkaanse platteland, waaronder de verbetering van de infrastructuur en de strijd tegen marginalisering.

Het deel van de Marokkaanse bevolking die politieke partijen wantrouwt noemde corruptie en verkiezingsfraude als voornaamste redenen.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
regering
overheid
onderzoek
vertrouwen
politie
leger
mipa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi