Marokkaanse douane lanceert online platform voor buitenlandse bedrijven

marokko
0
13 nov '20
De Marokkaanse douane- en belastingdienst (ADII) heeft een nieuwe online dienst gelanceerd voor buitenlandse ondernemers

De dienst (Portnet.ma) stelt buitenlandse bedrijven in staat om op afstand douanedocumenten aan te vragen zonder dat daarvoor fysieke documenten nodig zijn.

Via de website hebben buitenlandse bedrijven die handel drijven met Marokko gemakkelijk toegang tot BADR (Automated Base for Network Customs), het geautomatiseerde systeem van ADII. Volgens ADII hebben zich al meer dan 53.000 gebruikers op het platform geregistreerd.

Het systeem biedt 120 digitale diensten, waaronder de aangifte van producten, het voorberekenen van belastingen op specifieke producten en de online betaling van douanerechten.

Volgens ADII zal het nieuwe platform de facilitering van grensoverschrijdende handelsoperaties aanzienlijk verbeteren. Het zal ook de inspectie van goederen die Marokko binnenkomen versnellen en zorgen voor meer transparantie in de betrekkingen tussen de douane en het bedrijfsleven.

ADII heeft douanebeambten getraind in het gebruik van het programma in alle Marokkaanse zeehavens, luchthavens en grensovergangen. Ook ambtenaren die werkzaam zijn in instellingen die verband houden met de logistieke en financiële aspecten van de douane hebben een training gehad.

Het platform maakt deel uit van het strategisch project om douaneprocedures te digitaliseren met als doel het papier-vrij maken van diverse zaken waar de douane verantwoordelijk voor is.

Ook is het nieuwe platform onderdeel van de inspanningen van Marokko om buitenlandse handel aan te moedigen en te vergemakkelijken. De douane-inkomsten zijn een belangrijke bron van inkomsten voor de Marokkaanse staat.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
douane
adii
platform
belastingdienst
bedrijven
ondernemers
invoerrechten
import
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi