Opnieuw recordaantal nieuwe coronabesmettingen in Italië

buitenland
0
14 nov '20
Italië ziet het aantal coronagevallen opnieuw verder stijgen. De afgelopen 24 uur registreerde het land het recordaantal van bijna 41. 000 nieuwe besmettingen.

Dat zijn er ongeveer 3000 meer dan op donderdag toen het vorige record werd gevestigd. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid vrijdag bekendgemaakt.

Het ministerie meldde ook 550 sterfgevallen als gevolg van het coronavirus, tegen 636 de dag ervoor. Al meer dan 44.000 Italianen zijn gestorven aan de gevolgen van het longvirus. Ongeveer 3200 coronapatiënten liggen op de intensive care.

De Italiaanse regering heeft besloten de coronabeperkingen in sommige delen van het land aan te scherpen. Het gaat om de Zuid-Italiaanse regio Campanië en Toscane. Dat kondigde de Italiaanse minister van Volksgezondheid Roberto Speranza vrijdagavond op Facebook aan. Dit betekent dat de strengste coronamaatregelen gelden voor in totaal zeven regio's.

Volgens de laatste gegevens is het reproductiegetal (dat aangeeft hoe snel het virus zich verspreidt) echter gedaald van 1,7 naar 1,4. Dit betekent dat honderd besmette personen gemiddeld 140 anderen besmetten.

Premier Giuseppe Conte zag dat de tot nu toe genomen maatregelen effect hadden.

© ANP 2020
italië
campania
toscane
roberto speranza
coronavirus
besmettingen
giuseppe conte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi