WHO: vaccin zal niet genoeg zijn om pandemie te stoppen

buitenland
6
16 nov '20
Een vaccin zal op zichzelf niet genoeg zijn om de coronapandemie te stoppen.

"Een vaccin zal de andere middelen die we hebben aanvullen, niet vervangen", zei directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De pandemie raast nog steeds voort nadat het virus begin dit jaar de kop op stak, met wereldwijd inmiddels 54 miljoen besmettingen en meer dan 1,3 miljoen sterfgevallen.

Volgens de WHO zijn zaterdag 660.905 nieuwe gevallen van het coronavirus gemeld aan de VN-gezondheidsorganisatie, waarmee een nieuw record werd vastgesteld. Dat aantal, en de 645.410 geregistreerde gevallen op vrijdag, overtrof het vorige dagelijkse record van 614.013 op 7 november.

Tedros zei dat de aanvoer van het vaccin aanvankelijk beperkt zal zijn, waarbij "gezondheidswerkers, ouderen en andere risicogroepen de prioriteit moeten krijgen. Dat zal hopelijk het aantal sterfgevallen verminderen en de gezondheidsstelsels in staat stellen het aan te kunnen".

Maar hij waarschuwde: "Dan heeft het virus nog steeds veel bewegingsruimte. De monitoring zal moeten doorgaan, mensen moeten nog getest, geïsoleerd en verzorgd worden, contacten moeten nog steeds getraceerd worden."

© ANP 2020
who
vaccin
tedros adhanom ghebreyesus
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi