Algerijnse president Tebboune heeft coronabehandeling afgerond

buitenland
0
16 nov '20
De Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune heeft de behandeling voor COVID-19 beëindigd en zal verdere medische tests ondergaan

Dat meldt zijn kantoor zondag op instructie van Tebboune om het publiek te informeren over de voortgang van zijn gezondheidstoestand. Het nieuws komt vlak na berichtgevingen dat de gezondheidstoestand van Tebboune juist verslechterd zou zijn.

Tebboune werd vorige maand overgebracht naar een Algerijns militair hospitaal en vervolgens op 28 oktober met een speciale vlucht overgeplaatst naar Duitsland.

Zijn kantoor legde aanvankelijk de reden voor de verhuizing niet uit, maar bevestigde een week later dat hij het coronavirus had opgelopen. De president, een zware roker, zou volgens zijn kantoor "geleidelijk" herstellen.

Voorafgaand aan zijn ziekenhuisopname hadden verschillende hoge functionarissen in de omgeving van de president COVID-19-symptomen ontwikkeld. Tebboune werd op advies van zijn medische staf in "vrijwillige preventieve opsluiting" geplaatst.

Ondanks de infectie van het staatshoofd lijkt buurland Algerije de uitbraak van het coronavirus onder controle te hebben. Algerije heeft tot dusver 68.500 besmettingen en 2.160 sterfgevallen geregistreerd.

© MAROKKO.NL 2020
algerije
abdelmadjid tebboune
coronavirus
ziekenhuis
duitsland
berlijn
keulen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi