Marokkaanse leger reageert op beschietingen van Polisario (video)

marokko
1
15 nov '20
De koninklijke strijdkrachten (FAR) hebben zondag gereageerd op vijandige aanvallen van Polisario-milities

Marokkaanse media citeerden een verklaring van FAR waaruit blijkt dat Polisario-milities meerdere schoten hebben afgevuurd in Mahbes, een door de VN gecontroleerd gebied nabij de Algerijnse grens.

FAR reageerde op de beschietingen door terug te vuren, daarbij werd het bewapende voertuig van Polisario vernietigd. Bij de aanval raakte geen FAR-personeel gewond, noch werd Marokkaanse militaire uitrusting beschadigd.

Polisario beweerde zondag "duizenden vrijwilligers" te hebben gemobiliseerd om te vechten in "de oorlog" tegen Marokko.

"Duizenden vrijwilligers die hun opleiding hebben voltooid, bereiden zich voor om naar de gemilitariseerde regio's te gaan", zei de zelfverklaarde 'Minister van Buitenlandse Zaken' Mohamed Salem Ould Salek van de zelfbenoemde Sahrawi Republiek (SADR) tegenover persbureau AFP.

Hij zei zaterdag dat "honderden" een training volgen en dat de "gevechten zullen escaleren" langs de 2.700 kilometer lange Marokkaanse verdedigingsmuur.

Ould Salek verklaarde vrijdag al de oorlog aan Marokko na de militaire operatie van het Marokkaanse leger in de Marokkaans-Mauritaanse grensstreek. Ould Salek beweerde dat Marokko het staakt-het-vuren zou hebben geschonden.

De inzet van het Marokkaanse leger was bedoeld om gewapende Polisario-rebellen te verdrijven die sinds september de grensovergang El Guerguerate blokkeerden. Het kleine dorpje bevindt zich in het uiterste zuidwesten van de Marokkaanse Sahara, 11 km van de grens met Mauritanië, en dient als bufferzone tussen de twee landen.

Het Marokkaanse leger meldde vrijdagavond een 14 kilometer lang veiligheidskordon te hebben opgezet om het vrije verkeer van goederen en personen in de Marokkaans-Mauritaanse grensstreek te beveiligen.

De operatie resulteerde in de terugtrekking van de gewapende rebellen waardoor het grensverkeer kon worden hervat.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
polisario
far
leger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi