Royal Air Maroc vervoert vaccins vanuit China

marokko
0
18 nov 19:07
De nationale luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) zal de komende maanden twee keer per week naar China vliegen om het coronavaccin op te halen

Naar verwachting zal de eerste lading van het vaccin van het Chinese bedrijf Sinopharma begin december aan Marokko worden geleverd. Het betreft een batch van 10 miljoen doses van het middel tegen COVID-19.

Met de eerste lading van 10 miljoen eenheden kunnen vijf miljoen burgers worden behandeld. Voor de behandeling van één persoon zijn namelijk twee injecties nodig, met een interval van 21 dagen.

De vaccinatiecampagne zal naar verwachting in de derde week van december van start gaan. Koning Mohammed VI heeft vorige week de opdracht gegeven de voorbereidingen voor de grootschalige operatie te starten.

De autoriteiten prioriteren bij de vaccinatie mensen met essentiële beroepen zoals gezondheidswerkers, veiligheidsdiensten, chronisch zieken en 65-plussers.

Hoewel de vaccinactie op vrijwillige basis zal geschieden zal het ministerie bewustmakingscampagnes voeren om de noodzaak van de vaccinatie te benadrukken.

De regering heeft verschillende overeenkomsten getekend om er voor te zorgen dat voldoende eenheden van het vaccin voorradig zullen zijn.

Half september tekende zorgminister Khalid Ait Taleb een intentieverklaring om doses van een coronavaccin te kopen van de Russische farmaceutische groep R-Pharm.

Eind september werden overeenkomsten getekend met Chinese en Brits-Zweedse laboratoria om voorraden van de vaccins veilig te stellen zodra de klinische proeven zijn afgerond.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
royal air maroc
ram
china
vaccin
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi