Sahara: Marokko bouwt grote moskee in El Guerguerate

marokko
1
19 nov 15:24
Het Marokkaanse Ministerie van Islamitische Zaken bouwt een grote moskee aan de Marokkaanse-Mauritaanse grens

Het gebedshuis moet over twaalf maanden haar deuren openen, meldt staatspersbureau Maghreb Arab Press (MAP). Voor de bouw van de moskee is een budget gemoeid van 8,8 miljoen DH (€820.000). 

De gouverneur van de provincie Aousserd, Abderrahaman El Jaouhari, gaf woensdag het startsein voor de bouwwerkzaamheden, ter gelegenheid van de 65e verjaardag van de onafhankelijkheid van Marokko.

Het gebedshuis met minaret wordt gebouwd op een oppervlakte van ruim 3.800 m2 en omvat een gebedsruimte voor mannen en vrouwen, wasruimtes en accommodatie voor de imam.

De komst van het gebedshuis is volgens de afgevaardigde van het geloofsministerie Abdelkader Alioui het antwoord op de toegenomen bezorgdheid van lokale burgers in de nabijgelegen gemeente Bir Guendouz bij het vervullen van hun religieuze plichten.

De grenspost El Guerguarate is afhankelijk van de gemeente Bir Guendouz en heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke sociaaleconomische ontwikkeling doorgemaakt als gevolg van de strategische geografische ligging aan de Marokkaans-Mauritaanse grens.

Naast staatsdiensten hebben verschillende bedrijven vestigingen in het gebied opgezet om diensten te verlenen aan de lokale bevolking en reizigers. Honderden vrachtwagens maken dagelijks de grensoversteek richting Mauritanië en andere landen in West-Afrika.

Het wegverkeer in de Marokkaans-Mauritaanse grensstreek werd zaterdag hervat na de inzet van het Marokkaanse leger. De militaire operatie was nodig om de gewapende Polisario-rebellen te verdrijven die sinds september de grensovergang El Guerguerate blokkeerden.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
el guerguerate
sahara
moskee
mauritanië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi