China: bijna een miljoen mensen ingeënt tegen corona

marokko
0
20 nov '20
Het Chinese farmaceutische bedrijf Sinopharm heeft naar eigen zeggen al bijna een miljoen mensen in China ingeënt tegen het coronavirus.

Dat blijkt uit een bericht dat de groep vrijdag verspreidde via de berichtendienst Wechat. Via een zogenaamd noodprogramma is het vaccin al bij bijna een miljoen mensen gebruikt, zei bedrijfsbaas Liu Jingzhen in een interview.

Er zijn geen meldingen van ernstige bijwerkingen, "slechts enkelen hebben milde symptomen", zei hij. Het vaccin zal vanaf half december ook in Marokko worden toegediend.

In China berichten staatsmedia al weken over de vaccinaties van bepaalde bevolkingsgroepen, bijvoorbeeld van militairen en ziekenhuispersoneel, maar ook van diplomaten en medewerkers van staatsbedrijven. Ze kregen vaccins waarvan de klinische tests nog niet zijn voltooid.

Meerdere landen
Volgens de aankondiging heeft Sinopharm met zijn vaccins al zogeheten klinische fase-3-proeven uitgevoerd in tien landen, waaronder Marokko, Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Egypte, Jordanië, Peru en Argentinië.

Besmettingen met het voorheen onbekende Sars-CoV-2-virus werden begin december 2019 voor het eerst ontdekt in de centrale Chinese metropool Wuhan.

China kreeg veel kritiek op de aanvankelijke aanpak van het virus, maar heeft de luchtwegaandoening sinds eind januari grotendeels onder controle gebracht met strikte maatregelen en inreisbeperkingen.

© ANP/Marokko.nl 2020
china
vaccin
emiraten
vae
marokko
bahrein
egypte
jordanië
peru
argentinië
wuhan
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi