RIVM: voorbereiding coronavaccinatie in volle gang

algemeen
0
20 nov '20
De voorbereidingen voor de uitvoering van de coronavaccinatie zijn in volle gang, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag.

De afgelopen maanden zijn 25 miljoen veiligheidsnaalden besteld, meldt het instituut. Ook zijn er, speciaal voor de vaccins die bij een temperatuur van -70 graden bewaard moeten worden, extra supervriezers gekocht.

Verder bestaat de voorbereiding uit het regelen van beveiligde opslaglocaties en bijvoorbeeld transport en distributie. Ook komt er een landelijk registratiesysteem speciaal voor de Covid-19-vaccinatie. Dat is, aldus het RIVM, belangrijk met het oog op het registreren, monitoren en waarschuwen voor eventuele bijwerkingen.

Het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport overleggen momenteel met onder meer de Landelijke Huisartsen Vereniging, de GGD, bedrijfsartsen, instellingsartsen en ziekenhuizen over de "rollen en verantwoordelijkheden bij het toedienen van de vaccinaties".

Hierbij wordt zo veel mogelijk aangesloten bij hoe het ging bij andere vaccinatieprogramma's, aldus het RIVM.

Het RIVM heeft veel ervaring met de coördinatie en uitvoering van vaccinatieprogramma’s, zoals het Rijksvaccinatieprogramma, de griepprik en de pneumokokkenprik. De afgelopen maanden zijn 25 miljoen veiligheidsnaalden besteld.

© ANP 2020
rivm
vaccinatie
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?