Marokko: Binnenkort zeeverbinding tussen Sahara en Canarische eilanden

marokko
15
21 nov 18:26
Marokko is van plan een maritieme route voor passagiers en commerciële handel tussen Tarfaya, in de Marokkaanse Sahara en de Canarische Eilanden tot stand te brengen.

Het Marokkaanse ministerie van Transport deelde onlangs een oproep voor bedrijven die de toekomstige route willen exploiteren. De nieuwe zeeroute tussen Marokko en de Canarische Eilanden zal zowel passagiers als vracht vervoeren.

Volgens het transportministerie is de route bedoeld om de maritieme diensten die Marokkaanse havens bieden te versterken en om bij te dragen aan de economische en sociale ontwikkeling van de zuidelijke provincies van Marokko.

De toekomstige zeeroute zal ook de tijd verminderen die nodig is voor zeereizen tussen Marokko en de Canarische eilanden.

Er is momenteel geen directe maritieme route tussen het Noord-Afrikaanse land en de Spaanse archipel. Reizigers die per boot van Marokko naar de Canarische Eilanden willen reizen, moeten door het Spaanse vasteland reizen, deze route duurt doorgaans langer dan twee dagen.

De nieuwe route zou de reistijd naar de Canarische Eilanden terugbrengen tot slechts enkele uren.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
sahara
spanje
canarische eilanden
ferry
bootverbinding
zeebrug
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi