Poetin nog niet klaar voor erkenning Biden

buitenland
0
22 nov 14:02
De Russische president Vladimir Poetin wil samenwerken met elke Amerikaanse president, maar is nog altijd niet klaar om de verkiezingsoverwinning van Joe Biden te erkennen.

Hij is een van de weinige wereldleiders die de uitdager van Donald Trump nog niet heeft gefeliciteerd. Volgens Poetin kan alleen een president wiens overwinning door de tegenpartij is erkend of officieel is bevestigd het vertrouwen van het Amerikaanse volk krijgen, zei hij zondag op televisie.

Het besluit om Biden nog niet te feliciteren is volgens Poetin een "formaliteit", zonder achterliggende bedoelingen. Hij antwoordde kristalhelder op de vraag of dit schadelijk is voor de relaties tussen de VS en Rusland: "Er is niets om te beschadigen, ze zijn al geruïneerd."

Rusland is er door Amerikaanse inlichtingendiensten van beschuldigd zich te hebben gemengd in de verkiezingen van 2016. Het Kremlin is behoedzaam voor Biden, die Moskou mogelijk meer sancties gaat opleggen en meer dan Trump de nadruk zal leggen op mensenrechten.

© ANP 2020
rusland
verenigde staten
kremlin
moskou
joe biden
vladimir poetin
donald trump
presidentsverkiezingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi