Israëlische premier Netanyahu bezocht Saoedi-Arabië

buitenland
2
23 nov '20
De geheime topontmoeting zou in het bouwproject van de toekomstige megastad Neom zijn geweest.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zondag in het uiterste noordwesten van Saoedi-Arabië gesproken met de Saoedische machthebber Mohammed bin Salman en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.

Afgaande op vluchtgegevens van een regeringstoestel zou de premier samen met de chef van de geheime dienst Mossad, Yossi Cohen, enkele uren in het Arabische koninkrijk zijn geweest, aldus Israëlische media.

Het noordwesten van dat land ligt slechts op 20 kilometer afstand van de Israëlische haven Eilat. De regeringen van de betrokken landen hebben niets over de ontmoeting losgelaten, maar een Israëlische minister bevestigde maandag desgevraagd dat die wel heeft plaatsgehad.

Voornaamste gespreksonderwerpen zouden een eventuele normalisering van de betrekkingen tussen Saoedi-Arabië en Israël zijn geweest en kwesties die te maken hebben met Iran.

Twee Arabische Golfstaten, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben aan de hand van de Amerikaanse diplomatie recent betrekkingen met Israël aangeknoopt.

© ANP 2020
israël
eilat
neom
iran
bahrein
emiraten
vae
verenigde staten
saoedi-arabië
benjamin netanyahu
mike pompeo
mossad
mohammad bin salman al-saoed
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi