Qatar achterhaalt moeder van vondeling vliegveld

buitenland
0
23 nov '20
Autoriteiten in Qatar hebben achterhaald wie de moeder is van een op het vliegveld achtergelaten baby.

Het gaat om een vrouw uit Azië. De vondst van de overleden baby op de internationale luchthaven van Doha leidde tot een internationaal schandaal nadat grondpersoneel vrouwelijke vliegtuigpassagiers dwong tot inwendig onderzoek om de moeder te achterhalen.

"Uit onderzoek is gebleken dat de moeder de pasgeboren baby in een vuilnisbak in één van de toiletten in de vertrekhal op de luchthaven gooide en daarna aan boord van het vliegtuig naar haar bestemming stapte", zei een Qatarese officier van justitie (OvJ) maandag.

De ouders zijn afkomstig uit een "Aziatisch land". In Qatar wordt met die verwijzing meestal gedoeld op Zuid-Azië waar veel arbeidsmigranten vandaan komen. De OvJ zei dat de autoriteiten de "voortvluchtige" proberen te arresteren.

De OvJ noemde de vrouw de "veroordeelde", vermoedelijk is de vrouw al bij verstek veroordeeld. De vrouw hangt een gevangenisstraf van 15 jaar boven het hoofd. 

De te vroeg geboren baby werd op 2 oktober aangetroffen op een toilet op de luchthaven. Vervolgens werden alle volwassen vrouwen uit een stilstaand vliegtuig van Qatar naar Sydney gehaald en gesommeerd mee te werken aan een gynaecologisch onderzoek in een ambulance.

Het incident kwam aan het licht via een Australische passagier die een klacht indiende bij de Australische autoriteiten. De regering van Qatar besloot de betrokken vliegveldmedewerkers te vervolgen.

Volgens de Qatarese autoriteiten waren de betrokken medewerkers "bezorgd over de gezondheid van de moeder" van de baby en wilden ze die zo snel mogelijk vinden.

© MAROKKO.NL 2020
qatar
doha
vliegveld
vondeling
zwanger
onderzoek
australië
azië
veroordeeld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi