Wereldtitelgevecht tussen Saddik en Verhoeven op 30 januari

sport
17
24 nov '20
Het wereldtitelgevecht zwaargewicht tussen kickbokser Rico Verhoeven (31) en de Marokkaanse Belg Jamal Ben Saddik (30), onderdeel van Glory 77, is gepland voor zaterdag 30 januari.

Dat heeft organisator Glory bekendgemaakt. Verhoeven en Ben Saddik streden in 2017 ook om de wereldtitel. Verhoeven won het gevecht dat destijds door miljoenen Nederlanders werd bekeken.

Het gevecht tussen Verhoeven en Ben Saddik zal volgens de organisatie een spektakel worden. "De Marokkaans-Belgische knock-outspecialist Ben 'The Goliath' Saddik maakte zijn professionele debuut tegenover Verhoeven en versloeg de toekomstige kampioen - toen 21 jaar - met een technische knock-out.

'The King of Kickboxing' nam in 2017 wraak door Ben Saddik uit te schakelen in de vijfde ronde van een legendarisch titelgevecht tijdens Glory Redemption", meldt Glory.

Vorig jaar december vocht Verhoeven voor het laatst, tegen Badr Hari. In een volgepakt Gelredome won hij van de Amsterdammer, die moest opgeven met een enkelblessure. Verhoeven verdedigde voor de negende keer op rij met succes zijn kampioensgordel.

Ben Saddik stond voor het laatst in de ring in december 2018, toen hij bij Glory 62 het achtpersoonstoernooi zwaargewicht won, nota bene met een gebroken hand.

© ANP 2020
belgië
badr hari
glory
rico verhoeven
jamal ben saddik
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi