Frankrijk versoepelt strenge coronamaatregelen

buitenland
0
24 nov '20
Frankrijk gaat de strenge maatregelen tegen het coronavirus wat versoepelen.

De Franse president Macron kondigde in een toespraak tot de bevolking een verlichting aan van de beperkingen die de Franse overheid de bevolking heeft opgelegd.

Het land is over de piek van de tweede coronagolf heen, aldus Macron. Het aantal nieuwe besmettingen daalt snel. Volgens de president is het ergste vermeden, maar moet een derde golf worden voorkomen.

De president bood de mensen richting feestdagen een perspectief. Kerstmis kan met de familie worden gevierd, aldus Macron. Maar niet te veel mensen aan tafel, waarschuwde hij. Grote bijeenkomsten blijven sowieso verboden.

Teruggeschakeld
Er wordt niet onmiddellijk teruggeschakeld naar de toestand van voor de laatste lockdown die eind oktober werd opgelegd. Dat is op zijn vroegst op 15 december mogelijk, maar alleen als het aantal besmettingen per dag daalt tot rond de 5000, aldus Macron. Winkels kunnen vanaf zaterdag weer open, en vanaf 20 januari mogelijk de bars en restaurants.

Volgens de autoriteiten zijn inmiddels ruim 50.000 sterfgevallen in het land te wijten aan het coronavirus. De meeste patiënten die bezweken waren erg oud en in slechte gezondheid voor ze het virus opliepen.

© ANP 2020
frankrijk
emmanuel macron
coronaversoepeling
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi