Emiraten stopt visumuitgifte voor 13, voornamelijk Islamitische landen

buitenland
1
25 nov '20
De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben reisvisa opgeschort voor staatsburgers uit 13 landen, waaronder enkele Arabische landen zoals Algerije, Tunesië, Turkije en Iran.

Het besluit werd van kracht op 18 november en omvat visums voor mensen uit Jemen, Syrië, Irak, Libië, Afghanistan, Pakistan, Somalië, Kenia, Libanon, Tunesië, Algerije, Turkije en Iran, blijkt uit een document uitgegeven door de Dubai Airport Freezone Authority.

Een officier van het bureau bevestigde het nieuws aan persbureau Anadolu, maar zei wel dat visumaanvragen vanuit die landen voortaan afzonderlijk zullen worden beoordeeld.

De autoriteiten hebben geen verdere details verstrekt over de redenen voor het verbod of hoe lang het zou duren. Intussen kunnen reizigers uit Israël zonder visum het Arabische land bezoeken.

De visumvrijstellingsovereenkomst werd ondertekend tijdens een ceremonie op de internationale luchthaven Ben Gurion in Tel Aviv en werd bijgewoond door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin en een minister van de VAE.

Op 15 september ondertekenden de VAE en Bahrein de door de VS onderhandelde overeenkomsten om diplomatieke betrekkingen met Israël aan te knopen, te midden van krachtige veroordelingen van de Palestijnen.

De deals hebben een wijdverbreide veroordeling opgeleverd van Palestijnen, die zeggen dat de akkoorden hun rechten negeren en de Palestijnse zaak niet dienen.

De Palestijnen hebben de Golfovereenkomsten met Israël veroordeeld als "een steek in de rug" voor hun aspiraties om een ​​onafhankelijke staat op te richten.

© Anadolu 2020
emiraten
vae
dubai
visa
visum
algerije
turkije
tunesie
iran
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi