FVD-bestuur doet aangifte tegen Baudet om toegang tot ICT

algemeen
2
26 nov '20
Drie bestuursleden van Forum voor Democratie gaan donderdag aangifte doen tegen Thierry Baudet omdat zij geen toegang meer hebben tot de ICT-systemen en social media-accounts van de partij.

Dat bevestigt een woordvoerder. Baudet werd bij de RTL-talkshow Beau met de aangifte geconfronteerd, maar zei daar van niets te weten.

Hij erkende wel dat de bestuursleden door zijn toedoen niet meer bij hun e-mail en social media kunnen. Hij wil zo naar eigen zeggen voorkomen dat zij die gebruiken om hem "uit de partij te werken".

De gewezen FVD-leider kreeg ook vragen over een brandbrief waarin senator Nicki Pouw-Verweij het partijbestuur zou hebben gewaarschuwd dat Baudet de laatste tijd geradicaliseerd is. De Telegraaf citeerde woensdagavond uit die brief. Bronnen bij FVD bevestigen het bestaan ervan.

In de brief staat onder meer dat Baudet onlangs bij een bijeenkomst met partijkopstukken complottheorieën over het coronavirus bezigde. Ook zou hij lacherig hebben gedaan over antisemitische en homofobe uitingen in appgroepen door leden van de jongerenbeweging. Die hebben de partij inmiddels in lichterlaaie gezet.

Baudet sprak bij Beau van "malle verwijten". Hij ontkende dat hij er antisemitische of racistische opvattingen op nahoudt.

© ANP 2020
nicki pouw-verweij
fvd
aangifte
thierry baudet
wachtwoorden
accounts
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi