Verdachte beschieten ambassade Saoedi-Arabië langer in de cel

algemeen
0
26 nov '20
De man die is aangehouden in verband met het beschieten van de ambassade van Saoedi-Arabië in Den Haag blijft de komende negentig dagen in de cel.

De raadkamer van de rechtbank Den Haag heeft het voorarrest van de 40-jarige man uit Zoetermeer verlengd. De man wordt ervan verdacht dat hij handelde uit terroristisch oogmerk.

Het Openbaar Ministerie verdenkt hem verder van poging tot moord of doodslag op de bewaker van het gebouw, "het plegen van geweld tegen een gebouw van een internationaal beschermd persoon" en bedreiging. Hij is eerder ook al veroordeeld tot een geldboete voor het bekladden van het gebouw.

De man werd eerder deze maand in zijn woonplaats aangehouden, nadat er meerdere schoten waren gelost op het ambassadegebouw aan de Koninginnegracht. Niemand raakte gewond.

Verward
Saoedi-Arabië heeft de beschieting van zijn ambassade veroordeeld en sprak van een "laffe aanval". De ambassade riep Saoedi’s in Nederland op extra waakzaam te zijn.

Tegen Omroep West zeiden buren van de verdachte eerder al dat hij verward was. "Hij dacht dat hij de profeet was", zegt een van hen.

© ANP 2020
saoedi-arabië
den haag
zoetermeer
terrorisme
openbaar ministerie
ambassade
beschieting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi