President Burkina Faso wint herverkiezing met overmacht

buitenland
0
26 nov '20
De president van Burkina Faso, Roch Marc Christian Kaboré, is met grote overmacht herkozen, blijkt uit de donderdag bekendgemaakte verkiezingsresultaten.

Kaboré won de eerste ronde van de presidentsverkiezingen zondag met een grote meerderheid, waardoor een tweede stemming overbodig werd, aldus de kiescommissie. De zittende president kreeg 57,87 procent van de stemmen.

Eddie Komboigo, leider van het Congrès pour le Démocratie et le Progrès (CDP), werd tweede met 15,48 procent van de stemmen.

Favoriet
Hij werd in het veld met dertien kandidaten gevolgd door de sociaaldemocraat Zéphirin Diabré, door experts beschouwd als de grootste kanshebber van de oppositie, met 12,46 procent van de uitgebrachte stemmen.

De zittende president werd al gezien als favoriet, hoewel toenemende onzekerheid en terrorisme in het land hem steun hebben gekost en zijn tegenstanders hebben versterkt.

De veiligheidssituatie in Burkina Faso is de afgelopen vijf jaar verslechterd sinds islamitische militante groeperingen duizenden mensen hebben vermoord en bijna een miljoen anderen hebben verdreven, aldus de Verenigde Naties.

© ANP 2020
burkina faso
zéphirin diabré
terrorisme
roch marc christian kaboré
verenigde naties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi