De eerste commerciële vlucht vanuit Dubai landt in Tel Aviv

buitenland
0
26 nov '20
De eerste geplande commerciële vlucht van de luchtvaartmaatschappij FlyDubai uit Emirati is donderdag geland op de luchthaven Ben Gurion in Tel Aviv en arriveerde vanuit Dubai.

Israëlische media meldden dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de inaugurele vlucht op de luchthaven ontving en verwelkomde.

Eerder zei het staatsbedrijf FlyDubai uit de Emiraten dat het vanaf donderdag 26 november dagelijks twee vluchten tussen Dubai en Tel Aviv zal uitvoeren.

Luchtvaartmaatschappij Emirati Etihad Airways meldde eerder al van plan te zijn om vanaf maart 2021 vluchten naar Tel Aviv uit te voeren.

Ook Israëlische luchtvaartmaatschappijen El Al en Israir hebben aangekondigd volgende maand vliegroutes te zullen lanceren tussen luchthavens in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Israël.

De stap kwam nadat de VAE en Israël overeenkomsten voor luchtvervoer en directe vluchten hadden ondertekend, in de nasleep van hun normaliseringsovereenkomst.

In oktober ondertekende de Algemene Burgerluchtvaartautoriteit van de VAE een overeenkomst met de Israëlische Burgerluchtvaartautoriteit over luchtvervoersdiensten tussen de twee landen.

De VAE en Israël ondertekenden in september door de VS gesponsorde overeenkomsten om hun betrekkingen te normaliseren, waarbij de twee partijen tal van overeenkomsten hebben gesloten op het gebied van investeringen, handel, wetenschap en technologie.

De normalisatieovereenkomsten hebben brede veroordelingen opgeleverd van de Palestijnen, die zeggen dat de akkoorden hun rechten negeren en de Palestijnse zaak niet dienen.

© MAROKKO.NL 2020
emiraten
dubai
flydubai
tel aviv
israel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi