Nieuw noodziekenhuis in Agadir

marokko
0
27 nov '20
Gezondheidsautoriteiten in de regio Souss-Massa hebben vrijdag een nieuw veldhospitaal opgericht om coronapatiënten in Agadir op te vangen.

De nieuwe medische faciliteit werd vandaag in gebruik genomen en biedt plaats aan 100 patiënten. De regio is getuige van een verslechtering van de epidemiologische situatie.

Vandaag registreerde Agadir 190 nieuwe besmettingsgevallen. In voorgaande dagen werden tussen de 210 en 270 nieuwe besmettingen geregistreerd.

Volgens de regionale gezondheidsdirecteur Rachid Keddar is het de bedoeling dat het nieuwe veldhospitaal de druk op de bestaande medische faciliteiten, met name het Hassan II-ziekenhuis, moet verlichten.

Keddar benadrukt echter wel dat de oprichting van het veldhospitaal slechts een "preventieve maatregel" is en dat het plaatselijke ziekenhuis nog prima in staat is om coronapatiënten met ernstige en kritieke symptomen te behandelen.

Volgens Keddar zijn de besmettingscijfer de regio in Souss-Massa "één van de laagste" van het land.

Lokale autoriteiten hebben eerder deze week de coronamaatregelen in de regio weer aangescherpt. Een avondklok werd ingevoerd waardoor het niet mogelijk is de deur uit te gaan tussen 21.00 uur en 6.00 uur.

De capaciteit van het openbaar vervoerd is verlaagd naar 50% en de populaire zondagmarkt (Souk l'7ad) en andere lokale markten sluiten voorlopig om 15.00 uur. Buurtwinkels, supermarkten en horeca moeten voortaan uiterlijk om 20.00 uur de deuren sluiten.

Sporthallen, openbare parken en tuinen worden tot nader order gesloten. Het vertonen van voetbalwedstrijden in de horeca is streng verboden. Contactberoepen, met uitzondering van kappers, moeten alle activiteiten opschorten.

Toegangswegen tot de regio worden afgesloten en voorzien van checkpoints. Een verplaatsingsvergunning is nodig om het gebied te mogen verlaten.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
agadir
coronamaatregelen
coronavirus
veldhospitaal
noodziekenhuis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi