Eerste lading coronavaccin aangekomen in Marokko

marokko
58
30 nov '20
Een vlucht van Royal Air Maroc (RAM) is vandaag vanuit China aangekomen op de internationale luchthaven Mohammed V in Casablanca

Aan boord van het vrachtvliegtuig zat ruim een miljoen doses van het Chinese vaccin tegen het coronavirus, melden luchthaven-bronnen aan nieuwsdienst Akhbarona.

Naar verluidt zal de nationale luchtvaartmaatschappij de komende weken nog minstens negen vluchten uitvoeren om de overige 9 miljoen doses van het vaccin op te halen.

Naar verwachting zal voor de nationale vaccinatiecampagne, die in de derde week van december van start gaat, tien miljoen doses van het vaccin voorhanden zijn. Met de eerste lading van 10 miljoen eenheden kunnen vijf miljoen burgers worden behandeld.

Intussen zijn de voorbereidingen voor het immense vaccinatieprogramma in volle gang. Zorgautoriteiten en het leger zullen meer dan 2800 vaccinatielocaties inrichten.

De autoriteiten streven er naar om binnen vier maanden 80% van de volwassenen in het land te vaccineren. Dat komt neer op ongeveer 25 miljoen mensen.

Het Marokkaanse laboratorium Sothema zal naar verwachting volgende week starten met het produceren van ruim 50 miljoen doses van het vaccin van het Chinese bedrijf Sinopharm.

Een deel van de productie is bedoeld voor export naar andere landen op het Afrikaanse continent.

© MAROKKO.NL 2020
marokko
vaccin
sinopharm
sothema
coronavirus
royal air maroc
ram
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi