Marokko: Gemengde huwelijken met 60% gedaald door coronavirus

marokko
0
1 dec '20
Het aantal gemende huwelijken tussen Marokkanen en buitenlanders is sinds de uitbraak van het coronavirus met meer dan 60% gedaald

Dat blijkt uit gegevens van de sociale rechtbank in Casablanca. De afname is een direct gevolg van de vrijdheidsbeperkende maatregelen tegen het coronavirus zoals de aangescherpte inreisvoorwaarden.

Ook hebben de sociale rechtbanken in Marokko tijdens de drie maanden durende lockdown geen gemengde huwelijken voltrokken.

In het tweede en derde kwartaal van dit jaar zijn 506 gemengde huwelijke voltrokken, een aanzienlijk lager aantal dan de 1.295 in dezelfde periode vorig jaar, dat zegt rechtbankwoordvoerder Malika Achkoura tegen staatspersbureau Maghreb Arab Press (MAP).

De meeste partners van gemengde huwelijken waren afkomstig uit Frankrijk (137), gevolgd door Saoedi-Arabië (44), de Verenigde Staten (36), Turkije (32), Verenigd Koninkrijk (27), Duitsland (22), Italië (19), Canada (17), Egypte (15), Algerije (14), Spanje (13), Tunesië (12), Qatar (11) en als hekkensluiter Nederland (10).

© MAROKKO.NL 2020
marokko
casablanca
gemengd huwelijk
interraciaal
coronavirus
lockdown
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?