Saoedi-Arabië opent luchtruim voor Israëlische luchtvaartmaatschappijen

buitenland
10
2 dec '20
Saudi-Arabië heeft Israëlische vliegtuigen op weg naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) toegestaan ​​om over haar luchtruim te vliegen

Dat melden de Israëlische media dinsdag. Ondanks het gebrek aan diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen heeft Saoedi-Arabië maandag toegestaan dat Israëlische vliegtuigen haar luchtruim mogen gebruiken op vluchten naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Volgens het Israëlische i24news heeft de regering van Tel Aviv Washington gevraagd Saoedi-Arabië ervan te overtuigen het gebruik van het Saoedische luchtruim toe te staan. De adviseur en schoonzoon van de vertrekkende Amerikaanse president Donald Trump, Jared Kushner, heeft zich op het laatste moment met de zaak bemoeid en de Saoedische autoriteiten daartoe overgehaald.

De nieuwe vliegroute zal helpen om de vliegtijd van Israëlische vluchten naar de VAE met de helft te verkorten. De vluchten zullen deze maand nog starten.

De toestemming is alleen geldig voor vluchten naar de VAE. Israëlische bedrijven mogen het Saoedische luchtruim niet gebruiken voor vluchten naar andere landen, aldus lokale media.

In oktober ondertekende de burgerluchtvaartautoriteit (GACA) van de VAE een overeenkomst met haar Israëlische tegenhanger over luchtvervoersdiensten tussen de twee landen.

De VAE en Israël ondertekenden in september door de VS gesponsorde overeenkomsten om hun relaties te normaliseren. De twee landen hebben een groot aantal overeenkomsten ondertekend op het gebied van investeringen, handel, wetenschap en technologie.

De normalisatieovereenkomsten hebben brede veroordelingen opgeleverd van de Palestijnen, die zeggen dat de overeenkomsten hun rechten negeren en de Palestijnse zaak niet dienen.

© MAROKKO.NL 2020
saoedi-arabie
luchtruim
emiraten
vae
verenigde staten
israel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi