Italië wil begin komend jaar gaan vaccineren

buitenland
0
2 dec '20
Italië verwacht begin volgend jaar op grote schaal mensen te kunnen inenten tegen Covid-19. "We hebben eindelijk land in zicht.

We hebben een duidelijke route naar een veilige haven", zei minister van Volksgezondheid Roberto Speranza tegen de Senaat. "Het lijkt aannemelijk dat we vanaf januari toegang hebben tot de eerste vaccins. ".

Speranza zei dat zijn regering een optie heeft genomen op de aankoop van 202 miljoen coronavaccins van verschillende bedrijven. Er wordt nog gewacht tot de Europese toezichthouder groen licht geeft voor het gebruik van die middelen.

Italianen hoeven daarna niet te betalen om ingeënt te worden tegen het besmettelijke virus.

Italië heeft sinds het begin van de pandemie melding gemaakt van de dood van ruim 56.000 patiënten. In Europa heeft alleen het Verenigd Koninkrijk meer sterfgevallen geregistreerd. Daar willen de autoriteiten het coronavaccin van Pfizer en BioNTech volgende week al in gebruik nemen.

Speranza verwacht dat het zwaartepunt van de Italiaanse vaccinatiecampagne in de lente en zomer zal liggen. Medisch personeel en ouderen komen eerst aan de beurt. De minister zei ook een rol voor het leger te zien bij de distributie van vaccins.

© ANP 2020
italië
pfizer
roberto speranza
volksgezondheid
vaccinatiecampagne
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi