Biden ziet niet direct af van importheffingen China

buitenland
0
2 dec '20
De verkozen Amerikaanse president Joe Biden is niet direct van plan de importheffingen op Chinese goederen te schrappen.

Voordat hij daar een besluit over neemt wil hij eerst overleggen met belangrijke bondgenoten in Europa en Azië, en het beleid van de VS ten opzichte van China uitgebreid bekijken.

Begin dit jaar sloot president Donald Trump een handelsdeal met China. China beloofde meer Amerikaanse goederen te kopen, waaronder miljarden dollars extra aan landbouwproducten. Daarnaast zegde Peking toe patenten beter te beschermen en de financiële markt verder open te stellen voor buitenlandse partijen.

De VS zagen af van een aangekondigde ronde van nieuwe importheffingen. In 2018 stelden de VS al importheffingen in op ongeveer 550 miljard dollar aan goederen die China naar de VS exporteerde.

"Ik ga geen onmiddellijke besluiten nemen, en dat geldt ook voor de heffingen", zei Biden tegen een journalist van de New York Times. "De beste strategie voor China, is er een die al onze bondgenoten op één lijn krijgt. (...) Dat is een grote prioriteit in de eerste weken van mijn presidentschap".

China benadrukt na de opmerkingen van Biden dat het oplossen van handelsgeschillen met de VS "respect van beide kanten" vereist. "We zijn van mening dat problemen in onze handelsrelatie altijd opgelost moeten worden op basis van wederzijds respect en eerlijk overleg", zei een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.

© ANP 2020
verenigde staten
china
joe biden
europa
azië
donald trump
sancties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi