Afgelopen etmaal fors meer Nederlandse coronagevallen dan gemiddeld

algemeen
0
3 dec '20
In de afgelopen 24 uur zijn 5641 positieve coronatesten geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Dat is meer dan op woensdag, toen ruim 4900 gevallen gemeld. Een dag eerder noteerde het RIVM iets meer dan 4000 bevestigde besmettingen. Het aantal meldingen schommelt de laatste weken voortdurend.

Veel lijn lijkt er niet meer in te zitten. Het RIVM en de GGD hebben daar geen duidelijke verklaring voor. In de afgelopen zeven dagen zijn iets meer dan 35.000 nieuwe gevallen geregistreerd. Dat komt neer op gemiddeld zo'n 5000 per dag.

In de grote steden komen nog steeds de meeste gevallen aan het licht. Van alle gemeenten had Amsterdam tussen woensdagochtend en donderdagochtend de meeste positieve testresultaten.

In de hoofdstad kwamen 335 besmettingen aan het licht, gevolgd door Rotterdam met 216 gevallen. Den Haag telde 134 positieve tests, Zaanstad 91 en Tilburg 87.

Het aantal sterfgevallen aan corona steeg afgelopen etmaal met 61, onder wie zeven coronapatiënten in Rotterdam. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden, tussen een sterfgeval en de registratie kan enige tijd verstrijken.

Het RIVM meldde woensdag het overlijden van 66 coronapatiënten.

© ANP 2020
rivm
besmettingen
coronavirus
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?