VS: hoogste dodental en 100.000 Covid-patiënten in ziekenhuizen

buitenland
0
3 dec '20
In de Verenigde Staten is woensdag met meer dan 2700 sterfgevallen het hoogste aantal coronadoden in een etmaal tot nu toe geregistreerd.

Ook ligt een recordaantal van boven de 100.000 Covid-19-patiënten in het ziekenhuis, meldt het Covid Tracking Project in een bericht op Twitter.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de VS is sinds vorige maand opnieuw tot grote hoogten gestegen. Aankomend president Joe Biden waarschuwde Amerikanen woensdag voor dramatisch stijgende sterftecijfers als niet meer mensen zich er aan de beschermingsmaatregelen houden.

"Ik wil niemand angst aanjagen, maar begrijp de feiten", aldus Biden. "We zullen tussen nu en januari waarschijnlijk nog eens 250.000 mensen verliezen", zei de aankomend president op een online bijeenkomst voor mkb-ondernemers en -werknemers. "Begrijpt u mij? Omdat de mensen niet uitkijken."

Biden gaf niet aan waarop zijn schatting van 250.000 extra doden op gebaseerd is. Volgens de statistieken van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore, heeft het coronavirus sinds het uitbrak in de VS ongeveer 270.000 mensen het leven gekost. Bijna 14 miljoen personen in de VS zijn besmetgeraakt met het dodelijke longvirus.

Ook Robert Redfield, hoofd van het Centrum voor Ziektepreventie (CDC) is bang dat er tegen februari volgend jaar mogelijk 450.000 personen in de VS overleden kunnen zijn aan het coronavirus.

De huidige besmettingsgolf is volgens Redfield de meest vernietigende tot nu toe in termen van geografische verspreiding en snelheid in de toename van besmettingsaantallen, sterftecijfers en opnamecijfers.

Vanuit Witte Huis werd opnieuw laconiek gereageerd op de laatste onheilstijding. President Donald Trump is van plan om recepties rondom de kerstdagen gewoon door te laten gaan. "Als men bedrijven kan plunderen, gebouwen kan platbranden en kan demonstreren, kan men ook naar een kerstviering gaan", zei Kayleigh McEnany, de woordvoerder van Trump, verwijzend naar de protesten tegen racisme en buitensporig politiegeweld die dit jaar in het hele land geregeld plaatsvonden.

De vertrekkende president heeft de ernst van de corona-epidemie in de Verenigde Staten stelselmatig gebagatelliseerd en heeft dat toegegeven in een interview.

© ANP 2020
verenigde staten
johns hopkins
besmettingen
doden
joe biden
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi