China herhaalt steun voor Palestijnse zaak

buitenland
49
3 dec '20
China heeft opnieuw haar steun uitgesproken voor de Palestijnse zaak om de legitieme rechten van het Palestijnse volk te herstellen

De internationale gemeenschap moet de juiste richting van een tweestatenoplossing volgen, zegt de woordvoerster van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken Hua Chunying tijdens een nieuwsbriefing.

Volgens Chunyin gelooft haar land dat de Palestijnse kwestie aan de basis ligt van de onrust in het Midden-Oosten en van invloed is op de regionale vrede, stabiliteit, internationale gerechtigheid en het menselijk geweten.

"De internationale gemeenschap moet streven naar een 'tweestatenoplossing' en het vredesproces in het Midden-Oosten bevorderen op basis van geldende resoluties van de Verenigde Naties", zei Chunying.

Ze voegde eraan toe dat Peking de Palestijnse kwestie op de voet volgt en alle inspanningen ondersteunt die bevorderlijk zijn voor een vreedzame oplossing van de kwestie.

"Als permanent lid van de Veiligheidsraad en een verantwoordelijk land, is China bereid om samen te werken met de internationale gemeenschap om niet-aflatende inspanningen te leveren voor de realisatie van een alomvattende, rechtvaardige en duurzame oplossing voor de Palestijnse kwestie".

Chunying drong ook aan om meer aandacht te besteden aan de ernstige uitdagingen van het coronavirus voor de bevolking van Palestina en hen te helpen de pandemie te bestrijden.

China zal de Palestijnen blijven steunen de coronacrisis het hoofd te bieden, aldus Chunying.

© MAROKKO.NL 2020
china
palestina
israel
tweestatenoplossing
hua chunying
mensenrechten
verenigde naties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi