Horecaondernemers protesteren maandag in Den Haag

algemeen
0
3 dec '20
Horecaondernemers gaan maandag protesteren in Den Haag. Ze willen meer financiële steun van de overheid voor het verlies aan omzet vanwege de coronamaatregelen.

Donderdag lekte uit dat de regeringscoalitie honderden miljoenen euro's extra wil uitrekken voor steun aan onder meer bedrijven in sectoren die het nog steeds zwaar hebben door de coronacrisis.

De partijen willen dat bedrijven die 70 procent van hun omzet verliezen, een groot deel (85 procent) van hun vaste lasten vergoed krijgen.

Maar voor de Horeca Alliantie is dat onvoldoende. Die wil een financiële compensatie tot 100 procent. "De horeca verdient echte stéun voor haar medewerking; volledige steun en géén doffe dreun," aldus de Horeca Alliantie.

Koekamp
De horecaondernemers komen maandag rond het middaguur bijeen op de Koekamp, naast het Malieveld. Daar zullen onder anderen Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland, horecaondernemer Khalid Oubaha en PVV-leider Geert Wilders hen toespreken. Ook wordt er vermoedelijk een manifest aan staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) overhandigd.

In de Horeca Alliantie zitten onder meer de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en het Nederlands Horeca Gilde (NHG).

© ANP 2020
horeca
demonstratie
den haag
geert wilders
malieveld
coronamaategelen
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi