Opnieuw recordaantal nieuwe coronabesmettingen in VS

buitenland
0
6 dec '20
De Verenigde Staten hebben zaterdag voor de derde dag op rij een recordaantal nieuwe coronabesmettingen binnen 24 uur geregistreerd.

Volgens de Johns Hopkins universiteit in Baltimore zijn er binnen een etmaal bijna 230.000 Amerikanen geïnfecteerd met het longvirus. Vrijdag stond het aantal nog op dik 225.000, de dag daarvoor op 210.000.

Vrijdag stond het aantal nog op dik 225.000, de dag daarvoor op 210.000. 2527 mensen zijn in dezelfde periode gestorven aan de gevolgen van een besmetting. Een dag eerder werden er nog 2506 sterfgevallen gemeld.

Gezondheidsfunctionarissen waarschuwden al eerder voor "een uitbraak bovenop een uitbraak" omdat vorig week miljoenen Amerikanen naar hun familie afreisden om Thanksgiving, een belangrijke feestdag in de VS, te vieren. Ze negeerden verzoeken van de autoriteiten om thuis te blijven.

In het land laait de epidemie flink op. De afgelopen weken werd al meerdere malen de grens van 200.000 dagelijkse coronabesmettingen overschreden, maar nog nooit was het aantal zo hoog.

Ziekenhuisopnames nemen met name toe in de vier meest dichtbevolkte staten (Californië, Florida, New York en Texas), merkt het Covid Tracking Project op.

De Verenigde Staten, het land dat wereldwijd het hardst door de pandemie is getroffen, telt in totaal meer dan 14,6 miljoen besmettingen en 281.000 doden.

© ANP 2020
verenigde staten
johns hopkins
besmettingen
doden
coronavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi